Jydske Vestkysten Januar 2010

Jydske Vestkysten har lavet et interview med mig i forbindelse med udstillingen Florence Biennale i Italien, som jeg deltog i i december 2009. Her har du artiklen og nederst på siden er fotos:

Verden venter på kunst fra Felsted

Af Karen Petersen Tlf. 7332 5008
Jydske Vestkysten 12. januar 2010

FELSTED: Pensel, farve og lærred var egentlig tiltænkt datteren. Men så var det at blev invalideret ved to trafikuheld. Fra et liv hvor hvert eneste minut var planlagt, fik Charlotte Amalie Holm Marseillais på Gråstenvej 55 i Felsted, pludselig oceaner af tid. Datteren fik ikke fingre i farver og pensel. Det gjorde moderen til gengæld. Efter nogle år hvor hendes kunst er blevet vist i eget galleri på Gråstenvej og rundt omkring i landsdelen, venter verden nu på Charlotte Marseillais' kunst.

Netop hjemvendt fra Florens Biennalen i Firenze, ligger der tilbud om udstillinger andre steder i verden i lommen. New York, en, Firenze igen. Det var kunstprofessorer, der via internettet fandt frem til kunsten fra Felsted.

– Da jeg stod i Firenze, følte jeg en glæde inden i. En italiensk kunstprofessor ville tale med mig, siger jeg maler en ny form for Madonna. Hun vil gerne lave interview med mig til en kunstbog, der udkommer i Firenze, når jeg skal udstille i april. Det er lidt vildt, siger Charlotte Marseillais og minder om, at det var kunstnere og kunstprofessorer fra hele verden, der mødtes i Firenze.

Hun håber, det bliver muligt for hende at tage til New York, men meget skal falde på plads først. Hun kan ikke rejse alene på grund af sit handicap. Fiji øerne kan hun sende sine billeder til.

Hun er fuld af glæde over, at verden har fået øjnene op for hendes kunst. Men det er hjemme i Felsted, hun finder roen, den ro der er så vigtig for hende. Huset, som hun har ejet siden hun var 23 år, er dér, hvor hun kan tulle rundt, som hun siger – der hvor hun kan ligge lidt, gå dybere ind i maleriet.

– Nu håber jeg, at også folk i omegnen bare kommer for at kigge. Folk kommer til mit galleri alle steder fra – bare ikke folk her omkring. Måske fordi de ikke kender mig. Kunst er til for alle, siger hun og lover, at der altid er kaffe på kanden. Folk kan ude ved vejen se, om galleriet er åbent. Jeg synes, det er en gave med sådan et sted.

Der ligger mange spændende invitationer og venter.

– Jeg kniber mig i armen. Det, der er sket, er så stor en ting. Kunstprofessorer har kigget på min kunst. De har vurderet min kunst og givet mig stemplet, siger Charlotte Marseillais.

Motiverne? Dem kender hun ikke på forhånd.

– Når jeg tager penslen, så viser den vej til, hvad motivet bliver, siger kunstneren fra Felsted.

Charlotte Marseillais har eget galleri hjemme på Gråstenvej 55, Felsted. Et lille flag fortæller om galleriet åbent.